Skip to main content
Af Jørgen Steen

Småspove

Latinsk navn: Numenius phaeopus 
Engelsk navn: Eurasian whimbrel
Tysk navn: Regenbrachvogel
Svensk navn: Småspov
Norsk navn: Småspove
Klasse: Fugle Orden: Mågevadefugle Familie: Sneppefugle

Småspoven kaldes også lille regnspove. Småspoven yngler i det nordlige Europa, i Sibirien, på Island og i Østgrønland. Småspoven ses i Danmark, især i Vestjylland, når den raster og samler kræfter til trækket længere sydpå mod tropiske områder i Vestafrika.

Kendetegn
Småspoven ligner storspove, men den er mindre, har et kortere næb og  en mere mørkebrun isse med lyse øjen- og midterstriber. 

Føde
I yngletiden lever småspoven af insekter, orme og krebsdyr, men under trækket æder de især mange bær.

Småspove © Naturporten - Kirsten Hjørne

Fakta

  • Levesteder: Kyst og hav
  • Vingefang: 71-81 cm
  • Længde: 38 cm
  • Vægt: (Han) 280-380 g
  • Vægt (Hun): 400-450 g
  • Kuldstørrelse:4 æg
  • Antal kuld: 1
  • Rugetid: 20-21 dage

Vidste du det?

Småspover, der yngler inde i landet, æder mest insekter, mens fugle, der yngler ved kysten, især lever af orme og krabber. Den animalske føde suppleres med bær, frø og frugt.

Fakta

  • Levesteder: Kyst og hav
  • Vingefang: 71-81 cm
  • Længde: 38 cm
  • Vægt: (Han) 280-380 g
  • Vægt (Hun): 400-450 g
  • Kuldstørrelse:4 æg
  • Antal kuld: 1
  • Rugetid: 20-21 dage

Vidste du det?

Småspover, der yngler inde i landet, æder mest insekter, mens fugle, der yngler ved kysten, især lever af orme og krabber. Den animalske føde suppleres med bær, frø og frugt.

Aktivitetsark

Læs om småspove
Småspove

Steder du finder Småspove