Grønlandsk navn: Ukaliatsiaq
Latinsk navn: Mustela erminea
Engelsk navn: Shorttailed Weasel; Ermine; Stoat
Klasse: Pattedyr
Orden: Rovdyr
Familie: Mårfamilien

Hermelin, som også kaldes lækat, er meget afhængig af lemminger, som er dens foretrukne føde. Derfor er hermelinen udbredt i samme område som lemmingen, dvs. fra Washington Land nordover til Blosseville-kysten.

Kendetegn
Om sommeren er hermelinen rødbrun med gullig til hvid underside og sort halespids. Om vinteren er dyret derimod helt hvidt bortset fra den sorte halespids. Halen er ca. 10 cm lang.

Føde
Hermelinen lever foruden lemminger også af harekillinger, fugle og fugleæg.

Hermelin (Lækat) - Ukaliatsiaq; Toqutsisooraq - Mustela erminea - Shorttailed Weasel; Ermine; Stoat
Fakta
  • Levested: Fjeldet
  • Længde: 20-30 cm (uden halen)
  • Vægt: 80-90 g
  • Parring: tidligt om sommeren
  • Kuldstørrelse: 5-8 unger
  • Antal kuld: 1
  • Drægtighed: 11 måneder
Vidste du det?
I Grønland lever hermelinen en normalt i stenfyldt terræn, hvor den også bygger rede. Hermelinen kan ofte ses springe over og mellem sten, og den kan desuden rejse sig på bagbenene, for at kigge rundt, inden den hurtigt forsvinder igen.