Latinsk navn: Oryctolagus cuniculus
Engelsk navn: Rabbit
Klasse: Pattedyr
Orden: Harer og kaniner
Familie: Harer

Vildkaninen er blevet indført til Europa og siden indvandret til Danmark. Arten er udbredt i Sønderjylland og på nogle mindre øer. Vildkaninen lever i åbne områder med tør og sandet jord som marker, enge, overdrev, skovkanter, levende hegn og krat. Kaninerne graver gangsystemer i jorden.

Kendetegn
Vildkaniner kan forveksles med harer, men vildkaniner har en mindre og mere rund krop, og ørerne og benene er kortere end harens. Kaninens ører er oprette, og bagbenene er kraftige. Pelsen er gråbrun på oversiden og grålig eller hvid på undersiden. Halens underside er også hvid.

Føde
Vildkaninens føde består af græsser, urter, rødder, korn, knopper, blade, skud og bark.

Vildkanin - Oryctolagus cuniculus - Rabbit
Fakta
  • Biotoper: Det åbne land
  • Længde: 35-50 cm
  • Vægt: 1,5-2 kg
  • Kuldstørrelse: 2-10 unger
  • Antal kuld: 3-4
  • Drægtighed: 30 dage
Vidste du det?
Vildkaniner lever ofte sammen i store kolonier, hvor der er én dominerende han. Den dominerende han får lov til at parre sig med flest hunner. Hvis en anden han udfordrer den dominerende han, kæmper de to hanner mod hinanden med deres kraftige bagben og skarpe fortænder.