Latinsk navn: Canis lupus
Engelsk navn: Wolf
Klasse: Pattedyr
Orden: Rovdyr
Familie: Hunde

I 2012 blev den første ulv i næsten 200 år set i Danmark i Nationalpark Thy. I 2018 menes der at være en fast bestand med flere kobler i Jylland. Ulven lever i områder med store skove, heder og åbne marker. Ulven er totalfredet, men der er dog mulighed for at regulere bestanden, hvis der er tale om problemulve eller syge individer.

Kendetegn
Ulven minder om en schæferhund, men den har et bredere og kraftigere hoved, kortere og bredere ører samt skrå, gule øjne. Ulvens halespids er sort, og ulve holder deres hale lavt. Pelsen er gulgrå til hvidgrå med mørk ryg og lys underside. Ulve bruger deres skarpe tænder til at dræbe byttedyr, og de kan vandre meget langt.

Føde
Ulve er rovdyr. De æder hjortevildt, krondyr, rådyr, harer, kaniner, fugle, gnavere, padder, fisk, bær, ådsler og affald. Ulve har dog også forgrebet sig på får og kalve.

Ulv - Canis lupus - Wolf
Fakta
  • Biotoper: Det åbne land
  • Længde: 90-150 cm
  • Vægt (hanulv): normalt 30-60 kg
  • Vægt (hunulv): op til 55 kg
  • Kuldstørrelse: normalt 4-6
  • Antal kuld: 1
  • Drægtighed: 60-63 dage
Vidste du det?
Ulve lever i familieflokke eller kobler, der består af en hanulv og en hunulv samt deres unger. Når ungerne bliver kønsmodne efter 1-2 år, forlader de flokken for at parre sig og selv danne en ulveflok. De første ulve i Danmark var strejfere, men nu har ulven etableret sig fast og fået hvalpe i Danmark.