Latinsk navn: Erinaceus europaeus
Engelsk navn: European hedgedog
Klasse: Pattedyr
Orden: Insektædere
Familie: Pindsvin

Pindsvinet er ikke et svin, selv om navnet kunne tyde på det. Pindsvinet hører til gruppen af insektædere, som også omfatter muldvarp og spidsmus.

Kendetegn
Pindsvinet kendes især på sine 5.000-7.000 pigge på oversiden, som den kan rejse. Hvis pindsvinet bliver forskrækket, kan det rulle sig sammen som en kugle, der er dækket af pigge hele vejen rundt.

Føde
Pindsvinets føde består mest af smådyr som biller, snegle, edderkopper, larver og regnorme. Men pindsvin tager også større bytte, fx padder og krybdyr.

Pindsvin - European hedgedog - Erinaceus europaeus
Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land
  • Længde: 20-30 cm
  • Vægt: 800-1500 g
  • Kuldstørrelse: 4-5
  • Antal kuld: 1
  • Drægtighed: 35 dage
  • Ungetid: 4-6 uger
Vidste du det?
Om efteråret finder pindsvinet et lunt sted, fx i en bunke blade, hvor det går i dvale. Kropstemperaturen sænkes til 2-6 grader, og pindsvinets åndedræt falder. Mens pindsvinet er i dvale, mister det meget af sin kropsvægt.