Latinsk navn: Lepus europaeus
Engelsk navn: Brown hare, European hare
Klasse: Pattedyr
Orden: Harer og kaniner
Familie: Harer

Haren er meget almindelig i Danmark. Den træffes både i skove i det åbne land og i haver.

Kendetegn
Haren kendes på sine lange ører med en sort spids og sine lange ben. Rundt om øjnene har den en hvid ring. Halen, der er ca. 10 cm lang, er sort på oversiden og hvid på undersiden.

Føde
Haren spiser kun planteføde. Om sommeren lever de mest af græs, korn og urter, og om vinteren spiser den mest kviste, bark og frugter. Harer kan gøre stor skade i haver og på små, nyplantede træer og buske.

Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land
  • Længde: 55-70 cm
  • Vægt: 3-6 kg
  • Kuldstørrelse: 2-5
  • Antal kuld: 3-4
  • Drægtighed: 42 dage
Vidste du det?
Haren spiser sin egen lort for at udnytte sin føde bedst muligt. Når haren spiser sine lorte, nedbrydes de af bakterier i harens blindtarm.
Hare - Lepus europaeus - Brown hare, European hare