Latinsk navn: Micromys minutus
Engelsk navn: Harvest mouse
Klasse: Pattedyr
Orden: Gnavere
Familie: Ægte mus

Dværgmusen er Danmarks mindste gnaver. Dværgmusen er meget almindelig i den danske natur, men man ser den ikke så ofte, dels på grund af størrelsen og dels fordi den gemmer sig i lav vegetation eller i gangsystemer, som andre dyr har gravet.

Kendetegn
Dværgmusen måler kun 5-7,5 cm. Sommerpelsen er gulbrun, mens vinterpelsen er orangebrun. Dværgmusen er lysere på undersiden.

Føde
Dværgmusen lever mest af planteføde, især græsfrø, korn og friske planter, men den spiser også insekter og larver.

Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land
  • Længde: 11-15 cm med hale
  • Vægt: 5-11 g
  • Kuldstørrelse: 3-8
  • Antal kuld: 5
  • Drægtighed: 17-21 dage
Vidste du det?
Dværgmusene lever alene det meste af året. Hunner og hanner er kun sammen i parringstiden. Ungerne fødes i en rede, som hunnen bygger. Dværgmusens unger dier i 15 dage, og efter ca. 35 dage er de kønsmodne.
Dværgmus - Micromys minutus - Harvest mouse