Latinsk navn: Dama dama
Engelsk navn: Fallow deer
Klasse: Pattedyr
Orden: Hovdyr
Familie: Hjorte

Dådyr findes i dag i det meste af Danmark. De fleste dådyr lever i indhegninger i dyrehaver eller på hjortefarme.

Kendetegn
Dådyrets sommer- og en vinterpels er meget forskellige. Om sommeren er dådyrene rødbrune med mange hvide pletter. Om vinteren er de gråbrune uden pletter. Bagenden omkring halen er hvid med en sort kant om. Det kalder vi spejlet. Kun hannen, som vi kalder hjorten, udvikler et gevir. Hunnen er lidt mindre end hannen.

Føde
Dådyr lever kun af planter. De finder græs og urter på jorden, men de æder også friske skud, knopper og blade fra træerne.

Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land
  • Skulderhøjde: 80-95 cm
  • Vægt: 50-100 kg
  • Kuldstørrelse: 1
  • Antal kuld: 1
  • Drægtighed: 230 dage
Vidste du det?
Dådyr-hannens gevir knækker af om foråret, og så begynder et nyt gevir at vokse frem. Geviret bliver større, jo ældre dyret er. For at få den døde hud af geviret, fejer hjorten det mod træer og grene.
Dådyr - Dama dama - Fallow deer