Latinsk navn: Mustela nivalis
Engelsk navn: Weasel
Klasse: Pattedyr
Orden: Rovdyr
Familie: Mårfamilien

Bruden findes i størstedelen af Danmark, men den mangler på nogle øer, bl.a. Bornholm.

Kendetegn
Bruden er Danmarks mindste rovdyr. Den kendes på sin rødbrune overside og lyse underside. Bruden har en lang, tynd krop med korte ben. Hovedet er næsten trekantet og snuden spids. Bruden kan forveksles med lækatten, som dog er lidt større og har en længere hale.

Føde
Bruden er et rovdyr, som især spiser mus og småfugle. Men den tager også fugleæg, frøer samt insekter og smådyr.

Brud - Weasel - Mustela nivalis
Fakta
Vidste du det?
Bruden opholder sig en stor del af tiden i underjordiske gange, som den ikke selv har gravet. Den finder gamle gange fra muldvarpe, rotter eller mus, som den hviler sig i. Hunnen føder sine unger i underjordiske gange.