Latinsk navn: Tyto alba
Engelsk navn: Barn Owl
Klasse: Fugle
Orden: Ugler
Familie: Slørugler

Sløruglen er en sjælden til fåtallig ynglefugl i Danmark. Den er knyttet til mennesker, og yngler i redekasser på gårde, lofter, i kirketårne og lader. Uglen jager om natten og i skumringen i det åbne landskab over marker, græsenge og moser. Der lever flest ynlgepar i Jylland. Sløruglen er en udpræget standfugl, der kan ses hele året.

Kendetegn
Sløruglen er en slank ugle med lange ben. Den har et lyst, hjerteformet ansigt og store, sorte øjne. Uglen er okkerfarvet-rustgul med små mørke pletter på bugen og brystet. Oversiden er sløret perlegrå.

Føde
Slørugler lever især af smågnavere og spidsmus. De æder også småfugle, padder, insekter og flagermus.

Slørugle - Tyto alba - Barn Owl
Fakta
  • Levesteder: Det åbne land
  • Vingefang: 85-93 cm
  • Længde: 34-35 cm
  • Vægt (han): 290-30 g
  • Vægt (hun): 330-460 g
  • Maks. levealder: 17 år
  • Kuldstørrelse: 4-7 æg
  • Antal kuld: 1-2
  • Rugetid: 30-32 dage
  • Ungetid: 55-65 dage
Vidste du det?
I år med gode fødemuligheder, såkaldte "museår", får slørugler mange unger, og bestanden vokser. I år med hårde vintre og meget sne dør mange slørugler derimod, fordi de ikke kan få fat i mus og gnavere under sneen.