Latinsk navn: Passer montanus
Engelsk navn: Tree-Sparrow
Klasse: Fugle
Orden: Spurvefugle
Familie: Spurve

Skovspurven er almindelig ynglefugl i hele landet. Den er knyttet til mennesker og kan ses i haver og parker, ved bygninger. Skovspurven optræder også i det åbne land med marker, hegn, skovbryn og krat. Udpræget standfugl. Spurven yngler i hulrum i træer eller bygninger, levende hegn eller redekasser.  

Kendetegn
Spurven har brun ryg med sorte striber, dobbelte hvide vingebånd, gråbeige underside og sort strubeplet. Skovspurven ligner gråspurven, men adskiller sig fra denne med rødbrun isse, hvid halskrave og hvid kind med sort plet. 

Føde
Føden består af frø, edderkopper og insekter. Spurven er en hyppig gæst ved foderbrættet.

Skovspurv - Passer montanus - Tree-Sparrow
Fakta
  • Levesteder: Det åbne land
  • Vingefang: 20-22 cm
  • Længde: 13-14 cm
  • Vægt: 19-25 g
  • Maks. levealder: 13 år
  • Kuldstørrelse: 4-6 æg
  • Antal kuld: 2-3
  • Rugetid: 12-14 dage
  • Ungetid: 12-14 dage
Vidste du det?
Skovspurven lever sammen med andre skovspurve i flokke. Spurvene søger føde sammen og sidder tæt sammen i buske og træer for at holde varmen. Skovspurvepar yngler også i nærheden af andre par.