Latinsk navn: Scolopax rusticola
Engelsk navn: Woodcock
Klasse: Fugle
Orden: Vadefugl
Familie: Sneppefugle

Skovsneppen er egentlig en vadefugl, som kan sammenlignes med vadefugle ved sø og hav, men den har tilpasset sig livet i fugtige skove, hvor den finder føde nær vandhuller, bække og kilder.

Kendetegn
Skovsneppen kendes især på sine meget lave ben, der får den buttede fugl til at se ekstra tung ud. Desuden er det lange, spidse næb meget karakteristisk for skovsneppen. De mørke, brune, spættede farver i fjerdragten får skovsneppen til at falde godt sammen med skovbunden, og skovsneppen kan derfor være vanskelig at få øje på.

Føde
Skovsneppen går rundt i skovbunden på jagt efter orme og insekter, som den fanger med sit lange, spidse næb.

Skovsneppe - Woodcock - Scolopax rusticola
Fakta
  • Levesteder: Skoven, Sø og vandløb
  • Vingefang: 55-65 cm
  • Længde: 34 cm
  • Vægt: 250-420 g
  • Maks. levealder: 15 år
  • Kuldstørrelse: 4 æg
  • Antal kuld: 1
  • Rugetid: 22 dage
  • Ungetid: 15-20 dage
Vidste du det?
Skovsneppen er et vigtigt byttedyr for jægerne. Den er fredet for jagt om foråret, men alligevel nedlægges op til 40.000 skovsnepper om året.