Latinsk navn: Erithacus
Engelsk navn: Robin
Klasse: Fugle
Orden: Spurvefugle
Familie: Drosler

Rødhalsen er en af Danmarks mest almindelige ynglefugle, og den træffes overalt. Om efteråret kommer store flokke af rødhalse på træk nordfra gennem Danmark. Rødhalsen overvintrer i Sydeuropa og Afrika, men i milde vintre bliver en del rødhalse i Danmark.

Kendetegn
Rødhals kaldes også rødkælk på grund af sit rustrøde bryst. Rødhals har korte vinger, kort hale og lange, tynde ben.

Føde
Rødhalsen spiser især insekter og smådyr, men den ses også af og til ved foderbrædterne om vinteren, hvor den er en meget tillidsfuld fugl.

Rødhals - Robin - Erithacus
Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land, Sø og vandløb
  • Vingefang: 20-22 cm
  • Længde: 14 cm
  • Vægt: 16-22 g
  • Maks. levealder: 17 år
  • Kuldstørrelse: 4-6 æg
  • Antal kuld: 2
  • Rugetid: 13-14 dage
  • Ungetid: 12-15 dage
Vidste du det?
Rødhalsen bruger sit røde bryst, når den skal forsvare sit territorium mod en anden rødhals. Den retter sig op, puster fjerdragten op og viser sit bryst over for den fremmede fugl, som ofte holder sig borte.