Latinsk navn: Picus viridis
Engelsk navn: Green woodpecker
Klasse: Fugle
Orden: Spættefugle
Familie: Spætter

Grønspætten lever inden for et meget lille område året rundt. I Danmark findes den især i Jylland.

Kendetegn
Grønspætten kendes på sin grøngule fjerdragt. På undersiden er den hvid. Hannen har en rød skægstribe i et sort felt lige bag næbbet, mens hunnen har en helt sort skægstribe. Men ellers er de to køn meget ens.

Føde
Grønspætten lever især af myrer. Dens tunge er lang og klæbrig, så den nemt kan trække myrer op fra huller i jorden eller fra myretuer.

Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land
  • Vingefang: 40-42 cm
  • Længde: 32 cm
  • Vægt: 180-220 g
  • Maks. levealder: 15 år
  • Kuldstørrelse: 5-7 æg
  • Antal kuld: 1
  • Rugetid: 17-19 dage
  • Ungetid: 23-27 dage
Vidste du det?
Grønspætten kan ikke lide at flyve over vand, og derfor er der kun få grønspætter på Fyn og Sjælland, selv om de lever i både Jylland og Sverige.
Grønspætte - Green woodpecker - Picus viridis