Latinsk navn: Pyrrhula pyrrhula
Engelsk navn: Bullfinch
Klasse: Fugle
Orden: Spurvefugle
Familie: Finker

Dompappen ses i Danmark hele året. Den er en almindelig ynglefugl. Om vinteren kommer mange dompapper nordfra på træk til Danmark, hvor de finder føde.

Kendetegn
Hannen kendes på den røde underside, den sorte kalot og den grå ryg. Hunnen er mere ensfarvet. Hos begge køn ses den hvide gump lige bag benene. De hvide vingebånd er meget tydelige, når dompappen flyver. Dompappens næb er kort og tykt.

Føde
Dompappen lever især af knopper, bær og frugt, men om sommeren spiser den også mange insekter.

Fakta
  • Levesteder: Skoven, Det åbne land, Sø og vandløb
  • Vingefang: 22-29 cm
  • Længde: 15 cm
  • Vægt: 21-27 g
  • Maks. levealder: 12 år
  • Kuldstørrelse: 4-6 æg
  • Antal kuld: 2
  • Rugetid: 12-14 dage
  • Ungetid: 12-16 dage
Vidste du det?
Dompappens hovede går næsten i et med kroppen. Derfor kaldes dompappen "Bullfinch" på engelsk - det betyder "tyrefinke" og henviser til dompappens tyrenakke.
Dompap - Bullfinch - Pyrrhula pyrrhula